منتديات الاقصى
السلام عليكم
اهلا بكم اخواني الكرام
تفضل بزيارة المنتديات و نرجو منك التسجيل في المنتدى لانك سوف تدعم قضيتنا الفلسطينية

الادارة
منتديات الاقصى
السلام عليكم
اهلا بكم اخواني الكرام
تفضل بزيارة المنتديات و نرجو منك التسجيل في المنتدى لانك سوف تدعم قضيتنا الفلسطينية

الادارة
منتديات الاقصى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى اسلامي فلسطيني للدفاع عن الحقوق والثوابت
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اكلات مصرية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ابو صالح
المدير العام
المدير العام
ابو صالح


عدد المساهمات : 218
نقاط : 431
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 20/06/2008
العمر : 29

اكلات مصرية Empty
مُساهمةموضوع: اكلات مصرية   اكلات مصرية I_icon_minitimeالأحد يوليو 05, 2009 1:16 pm

السلام عليكم و رحمه الله و بركاته
ان شاء الله أخواتى هبتدى النهارده معاكم ملف للأكلات المصريه الشهيرة ان
شاء الله تعجبكم كتــــــــــــــــــــــــــــ ـــــييييييييييييييير
نبتدى مع بعض بالمسقعه اللذيذه
طاجن المسقعه باللحمه المفرومه
المقادير:
1 كيلو باذنجان مقشر و مقطع الى شرائح متوسطه السمك
ربع كيلو لحمه مفرومه مطبوخه( عصاج )
2 فلفل حارمقطع حلقات و منزوع منه البذر الداخلى
2 بصله متوسطه الحجم مبشوره
عصير طماطم حوالى 1/2 لتر او 1 /4 لتر
ملح و فلفل
زيت لتحمير الباذنجان و قليل من السمن للطبخ
الطريقه:
1 - نقلى الباذنجان ونتركه ليتصفى جيدا و بعد القلى نطفى النار و نضع الفلفل فى الزيت لمده دقيقه ونتركه ليتصفى
2 - فى حله عميقه شويه نضع السمن ونضع البصل و عليه شويه فلفل اسود ونقلبه
حتى يبقى لونه بنى فنضع عليه عصير الطماطم و الملح و يقلب جيدا و تترك حتى
تتقل شويه
3 -بعدها نضع اللحم المفروم ويترك قليلا
4 - نضع
الباذنجان المقلى و الفلفل و تقلب جيدا و تترك حتى تتشرب الصلصه قليلا ثم
نرفعها من على النار و ضعها فى طاجن ونضع عليها حلقات طماطم و توضع فى
الفرن حتى تحمر وتقدم ساخنه
ملحوظه: عند التقديم يمكن عصر ليمون على المسقعه وذلك حسب الرغبه
و بالهنا و الشفا


كفته الحاتى
============
المقادير:
1 كيلو لحم مفروم
3 بصله متوسطه
بقدونس مفرى
ملح و فلفل
شويه سمن
قطعه فحم كبيره
الطريقه :
نفرم البصل مع الملح و الفلفل و نضعه على اللحم المفروم و نضع عليهم البقدونس المفرى و تقلب جيدا
تشكل الى صوابه و نضعها فى صينيه مع مراعاه اننا ما نضعش اصابع فوق بعضها
طريقه التسويه :
1 - نضع الصينيه على نار متوسطه بعد أن نغطى الصينيه بالفويل أو الورق
الألمونيوم ونتركها حتى تنضج مع مراعاه أن فى الأول الكفته بتنزل صوص
فبتستوى بيه واذا خلص ممكن نضيف قليل من الماء . وفى أثناء السواء نضع
قطعه الفحم على نار البوتاجاز حتى تشتعل جيدا و نضع السمن فى طاسه على
النار حتى يقدح ولما تستوى الكفته بنشيل الفويل و نضع الفحمه المشتعله و
نصب عليها السمن و نغطيها سريعا بالفويل مره أخرى و نتركها لمده 3 أو 4
دقائق ثم نشيل الفويل و الفحم و تقدم ساخنه
2 - نفس الطريقه السابقه لكن بدل أن نضع الصينيه على عين البوتاجاز نضعها فى الفرن و نكمل باقى الخطوات
بس أنا جربت الطريقتين لكن طريقه التسويه الأولى تعطى عندى نتائج أفضل بكثير
و بالهنا و الشفا


الملوخيه=======
نجيب الملوخيه و ننضفها و نغسلها و نتركها تنشف ثم نخرطها بالمخرطه حتى تصبح ناعمه تماما .
نكون محضرين شوربه مثل شوربه الفراخ مثلا و نغليها ثم نضع عليها الملوخيه
و هى تغلى و نقلبها بالشوكه علشان ما تكلكع وممكن بالمضرب اليدوى .
ثم فى طاسه نضع قليل من السمن ثم الثوم المفروم مع الكسبره الناشفه حتى يصفر الثوم ولا نتركه حتى يحمر لأنه هيعطى طعم مر.
ولما يصفر الثوم وتغلى الملوخيه نضع الثوم على الملوخيه وتقلب جيدا و تقدم ساخنه و بالهنا و الشفا


صينيه الفراخ بالبطاطس والجزر والفلفل اللذيـــــــــــــــــــــــــ ــــــذةةةةةةةة ==================================================
صينيه البطاطس بالفراخ وهى كتيــــــــــــــــررررر مغذية لأنها تحتوى على بروتين و نشويات و خضار ايضا.
صينيه البطاطس بالفراخ
المقادير:
1 فرخه متوسطه الحجم مغسوله جيدا و مقطعه الى 4 أو 5 قطع حسب الرغبه ( و يمكن استخدام الفراخ البانية أو المخليه )
2 بصله كبيرة مبشوره مع الملح و الفلفل
3 أو 4 حبات بطاطس مقطعة حلقات
2 فلفل رومى مقطعه صغير
2 جزرة مقعطه حلقات او انصاف حلقات
1/2 ليمونه كبيرة أو ليمونه صغيرة
الطريقه:
فى صينيه متوسطه نضع البصل المبشور و الفراخ و الفلفل و الجزر والبطاطس نعصر عليهم الليمونه ونقلبها جيدا
نضعها على النار حتى تنضج مع ملاحظه عدم وضع أى سمن أو زيت لأن الفراخ بها
دهون كفايه . وفى الأول البصل طبعا مع باقى المكونات هينزل صوص نتركه لأنه
هيساعد فى النضج واذا تشربت كل الصوص ولسه ما استوت ممكن نزود شويه ماء
صغيرين .
بعد ما تستوى نضعها فى الفرن حتى تحمر و بالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://alqodes.roo7.biz
 
اكلات مصرية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات الاقصى :: منتدى الاقصى العائلي :: مطبخ الاقصى-
انتقل الى: